sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Lumihiutaleita ikkunaan


Kun klo 16.00 tulee jo iltapimeä eikä maassa ole lunta kirkastamaan maailmaa, talvi on aika surkea. Toisaalta lumen puute ei harmita. Silti paperilumihiutaleilla voi koristella ikkunan. Papaerihiutaleet eivät aiheuta liikennehäiriöitä, onnettomuuksia eikä aamusin ja iltasin rankkoja lumitöitä!

EIköhän kaikki ole joskus eläessään tehnyt lumihiutaleita paperista. Mikä tahansa paperi käy, myös kierrätetty paperi esim. sanomalehti. Lisäsksi tarvitset ainoastaan sakset ja halutessa kynän kuvion piirtämiseksi.

Näet kuvat suurempina osoittamalla niitä.

Kuusikulmaisia

Taita paperineliö puoliksi, merkkaa taitetun reunan puoliväli (esim taittamalla paperi taas puoliksi -litistämättä taitoista! - nipistämällä vaan puoliväli). Taita sitten kolmeen.


1) Tämä on yksinkertainen ja siinä on selkeät viivat. Se on helppo leikata ja näyttää tosi kivalta! Voisin tehdä näitä useampia.


2) Tämä on hieman monimutkaisempi kun edellinen. Tässä on pieniä yksituiskohtia mutta ei ole kovin paljon vaikeampi.



3) Oikean lumihiutaleen inspiroimana, tässä kaikki viivat ovat leikattu röpyliäisiksi (kiikuta saksia edes takas leikatessa).



4) Täydempi kuin edelliset, tätä lumihiutaletta leikatessa on jätetty enemmän kun on poistettu. Katso tarkaan keskellä olevien kolmioiden suunta, ettei ne avatessa osoitakin sisäänpäin.




5) Hieman erikoinen, lähdin vaan leikkelemään tätä suunnittelematta. Muita tehdessä minulla oli idea päässä ennen kun leikkasin.



6) Yksi lemppareistani, tämä on tehty monella viillolla. Pienen pienen pienempiä suikaleita leikataan pois niin väljellä jää nämä upeat yksityiskohdat.



Tästä näette, kuinka paperi taitetaan (1-6). 
Make Adventure Time snowflakes this holiday season!
Lähde: http://9gag.com/gag/azb5WWN

Kahdeksankulmaisia

Neliö taitetaan kolme kertaa puoliksi.


7) Näyttää ehkä enemmän kukalta kuin lumihiutaleelta, mutta tykkään hireästi keskikohdasta. Kaarevia suikaleita kun leikkaa pois jää kaareviä reikiä.



8) Taas vähän viiltoja ja tällä kertaa sisälle osoittavat nuolet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti