tiistai 3. joulukuuta 2013

Kaksi askartelua: kuivatut appelsiinit ja käpykuusi

Kuivatut appelsiinit


Annoin isille syntymäpäibälahjaksi mandoliinin ja halusin kokeilla sitä. Se toimi tosi hyvin kurkun siivuttamiseen. Porkkana on liian kovaa eikä terä leikannut sitä. Käsi lipsahti ja nyt minulla on oikean käden keksisormessa ja nimettömässä todisteet siitä, miten terävä terä on. :(

Ennen onnettomuutta ehdin mandoliinilla viipaloida myös appelsiineja, käytettäväksi askarteluun.

Appelsiini kannattaa leikata n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Vähän ohuempikin kelpaa. Minä käytin mandoliinin maksimiasetusta, 8mm, eikä ne oleet ollenkaan liian ohuita. 5mm on varmaan ohuin mitä kannattaa yrittää.

Palat pellille ja 120-asteiseen uuniin 2-3 tunniksi. Käännä niitä noin 45 min välein varmistaaksesi niiden tasaisen kuivumisen.


Annoimme niiden olla 2,5 tuntua mutta olisimme voineet antaa olla vähän pidempään. Ne ovat edelleen pehmeitä vaikka paistoimme ne eilen illalla. Jotkut intternetissä neuvovat paistamaan ihan ruskeiksi ja rapeiksi (mutta sellaisia appelsiineja käytetään kai itsetehtyihin hajustesekoituksiin) kun taas toiset ei niin kuiviksi. Meidän appelsiinit on joka tapauksessa kypsyysasteella vähän medium.

Kiinnitä kuivattuisin appelsiineihin nauhoja ja ripusta jonnekin. Näyttää kivalta kun valo paistaa appelsiinejen läpi, ja perinteisesti (Englannissa) näitä koristeita laitetaan joulukuuseen.


Käpykuusi




Maalaa käpy akryllimaalilla kuusenvihreäksi. Askartelumaali käy varmaan myös.


Liimaa kuumaliimalla tai askarteluliimalla paljetteja "kuusen oksille". Minä päätin käyttää pelkästään punaisia.


Liimaa tähdet kuusen latvaan. Tähdet tehdään paperista. Tarvitset ainoastaan pienen kasitaleen kultasta paperia. Yksinkertaisen ohjeen löydät täältä: http://www.wikihow.com/Make-Lucky-Paper-Stars

Lopuksi liimasin pienemmän kuusen kuivatulle appelsiinille. Isompi kuusi sopii ilmankin.



Hauskaa askartelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti