sunnuntai 8. joulukuuta 2013

3D tähdet

Annoin eilen Matiakselle adventtikalenterista piparkakkurasian täyttä näitä tähtiä. Alkuperäisen ohjeen löysin toisesta blogista: http://pumpuliajapellavaa.blogspot.fi/2012/12/tahtitehdas-sisaltaa-askarteluohjeen.html

Niitä on helppo tehdä, ja olen kokeillut kaikenlaisilla papereilla. Tigeristä ostettut metalliväripaperit näyttävät hienoimmilta, mutta on vähän paksua ja vaikeeta taittaa. Käytin apuna "boning tool"ia, joka ostin mummin kanssa käsityömessuilla viime vuonna. Skräpbookpaperistakin tehdyt näyttävät kivoilta. Askartelukartonki on myös sopivaa. Printteripaperi on liian ohutta.

1. Leikkaa paperista neliö. Valmis tähti on vaan vähän paperia pienempi.


2. Kaunis puoli alaspäin, taita paperi laidasta laitaan (+) sekä kulmasta kulmaan (X),
kuvan osoittamalla tavalla.


3. Leikkaa (+) taitoksiin viilto keskipisteen ja laidan puoleenväliin asti. Mittaa viivottimella ja tee merkintä ennen kun leikkaat! Sen on oltava suhteellisen tarkkaan.


4. Taita tähti kuvan osoittamalla tavalla. Tärkeätä on, että kärki on terävä ja että taitos lähtee ihan viillon pohjalta. 


HUOM! Läppä ei yleensä taitu keskiviivaan vaan sen yli, ja se ei haittaa! Tärkeätä on, että kärki on terävävä ja että taitos alkaa siitä, mihin viilto loppui (puoliväli laidasta paperin keskipisteeseen).


5. Liimaa vierekkäisen läpät päällekkäin


6. Tee toinen samanlainen ja liimaa yhteen niinkuin kuvassa.
Kuumaliima toimii parhaiten; sillä saa välittömän liitoksen. Kaikkia kuita liimoja käyttäessä on se vaara,
että puoliskot valuvat tai liukuvat ja kuivuvat väärin.

7. Lisää lopuksi lanka yhden sakaran näpi neulalla ja ripusta jonnekin!
Minä ripustin kattoon kaksi, tehty skräpbookpapereista. Niiden lisäksi kattolampusta roikkuu A4-neliöistä tehty Paperitähti [ --> linkki askarteluohjeeseen].



Ikkunassa on viime vuonna tehtyjä hamahelmilumihiutaleita:


Hyvää toista adventtia kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti